Gary Cristmas passed away last night.


“Gary Christmas, de laatste van het in de artiestenwereld vermaarde duo Christmas Twins, is in Amsterdam overleden op 78-jarige leeftijd. Zijn tweelingbroer Gregory was twaalf jaar eerder gestorven.

De Christmas Twins waren afkomstig van de Blackfoot en Micmac-indianen en openlijk homo. Ze werden bekend als dansers, modeontwerpers en entertainers.

In het begin van de jaren zeventig streken ze neer in Amsterdam waar ze zich als een vis in het water voelden. Ze openden aan de Utrechtsedwarsstraat een koffieshop annex boetiek, waar heel wat mensen uit de theaterwereld kind aan huis werden.

Gary leed de laatste jaren aan de ziekte van Alzheimer en had prostaatklachten. Hij wordt 10 februari gecremeerd aan de Oosterbegraafplaats. Zijn vrienden willen er een happening van maken die geheel past bij de sfeer en stijl van het unieke duo.”

click on the titel to watch the documentairy, made in Amsterdam about Gary Christmas. He and his brother used do shows. He was a wise man with a good look at the world.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s